Recept: Tasteline
4 port ca 15 min.
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 krm cayennepeppar
1 st röd paprika
1 paket fetaost
1 dl matlagningsyoghurt
Tillagning
Fetaostdipp som det här får man ofta på Grekiska och Turkiska restauranger. Då serverav det för att doppa bröd i. Dippen passar även mycket bra till grillat.
1. Börja med att hälla oljan i en medelstor skål. Pressa i vitlöken och rör ner cayennepepparen.
2. Dela paprikan och ta bort alla kärnor. Riv insidan av paprikan över ett separat fat. skalet ska inte med, det kastar vi bort. Krama ur överflödig vätska ur den rivna paprikan och och lägg den nu något torrare rivna paprikan i skålen med olja.
3. Knåda fetaostpacketet i handen innan öppnar det, det är lättare än att till exempel mosa osten med en gaffel. Öppna och töm paketet i skålen. Häll till sist i matlagningsyoghurten och blanda.
Tips 1: Smaken blir bättre om Htipitin får vila en halvtimme eller mer men det är inte nödvändigt, förfara svalt fram till servering.
Tips 2: För en matigare dipsås kan man riva i lite gurka. Då är det extra viktigt att kram ur överflödig vätska. Det bästa är att offra en kökshandduk och krama den rivna gurkan (och paprikan) genom den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar