4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
2 msk olivolja
1 nypa torkad chili
1/2-1 påse saffran
12 dl vatten
2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl vitt vin
3 dl mellangrädde
250 g cocktailtomater
300 g skinn- och benfri lax
300 g skinn -och benfri gös
salt och peppar från kvarn
hackad persilja
Gör så här
Hacka lök och vitlök, skala och skär morötter, palsternacka och rotselleri i tunna stavar. Fräs allt i en stor kastrull med olivolja utan att det får färg.
Fräs med chili och saffran ett par minuter och häll seda på vatten, fiskfond, vin och grädde. Koka i 10 minuter.
Dela tomater och skär fisken i bitar. Lägg tomater och fisk i soppan och koka ytterligare en minut.
Smaka av med salt och peppar.
Strö persilja över före servering
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
2 msk olivolja
1 nypa torkad chili
1/2-1 påse saffran
12 dl vatten
2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl vitt vin
3 dl mellangrädde
250 g cocktailtomater
300 g skinn- och benfri lax
300 g skinn -och benfri gös
salt och peppar från kvarn
hackad persilja
Gör så här
Hacka lök och vitlök, skala och skär morötter, palsternacka och rotselleri i tunna stavar. Fräs allt i en stor kastrull med olivolja utan att det får färg.
Fräs med chili och saffran ett par minuter och häll seda på vatten, fiskfond, vin och grädde. Koka i 10 minuter.
Dela tomater och skär fisken i bitar. Lägg tomater och fisk i soppan och koka ytterligare en minut.
Smaka av med salt och peppar.
Strö persilja över före servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar