Etiketter

fredag 29 november 2013

Tess kycklinggratäng

3 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
2 msk sweet chili
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
salt och peppar
Ost

Skär kycklingen i strimlor och baconet i bitar, fräs i smör och salta och peppra.

Lägg i en gratängform.

Rör ihop creme fraiche, matlagninsgrädde, sweet chili och fond (jag tog en halv buljongtärning av kyckling och löste upp i lite vatten), pressa i vitlöken och rör ihop och häll sedan över kycklingen.

Toppa med riven smakrik ost och in i ugn i 200 grader i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Servera med en blandsallad och ris.

1 kommentar:

  1. Mums! Det lät väldigt gott.
    Jag gillar även champinjoner, gärna färska... det tror jag hade passat till :-)
    Kram

    SvaraRadera