3 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
2 msk sweet chili
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
salt och peppar
Ost
Skär kycklingen i strimlor och baconet i bitar, fräs i smör och salta och peppra.
Lägg i en gratängform.
Rör ihop creme fraiche, matlagninsgrädde, sweet chili och fond (jag tog en halv buljongtärning av kyckling och löste upp i lite vatten), pressa i vitlöken och rör ihop och häll sedan över kycklingen.
Toppa med riven smakrik ost och in i ugn i 200 grader i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
Servera med en blandsallad och ris.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Mums! Det lät väldigt gott.
SvaraRaderaJag gillar även champinjoner, gärna färska... det tror jag hade passat till :-)
Kram