Etiketter

söndag 10 juli 2016

Shepards paj - från Ica Buffé


Ingredienser

 4
handle

    Potatismos

    • 1 kg potatis
    • 2 dl matlagningsgrädde
    • 1 äggula
    • 50 g smör
    • 2 dl finstrimlad purjolök
    • 200 g riven cheddarost
    • salt och peppar

    Färs

    • 450 g köttfärs (gärna fläsk- eller lammfärs)
    • 2 msk worchestersås
    • 1 msk soja (kinesisk)
    • ett par droppar tabasco
    • salt och peppar
    • 1 ägg
    • 1 msk olivolja (till formen)

    Så här gör du

    1. Potatismos: Skala och skiva potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. Sila av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund. Mosa eller pressa potatisen.
    2. Vispa ner grädden, äggulan, smöret, purjolöken och hälften av osten. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnen på 225°C.
    4. Färs: Blanda samtliga ingredienser till färsen. Krydda med salt och peppar. Smörj en pajform eller liknande med olivolja.
    5. Fyll den sedan med färsen. Jämna till färsen med en stekspade så att den blir kompakt och täcker formen. Baka färsen i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter.
    6. Ta ut formen, täck med moset och resterande ost och baka i ugnen i ytterligare 20-25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
    7. Låt svalna ett par minuter före servering. Skär upp i bitar och servera gärna med en fräsch grönsallad.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar