Etiketter

torsdag 9 februari 2012

Triple chocolate dream by Agnes!

Från Halv åtta hos mig 

En mint- kladdig choklad tårta med innehåll av tre sorters choklad.
Antal portioner: 8

Färdigt på: 50 min
Botten100 g smör
100 g mintchokladplattor
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver

Garnering 2200 g cream cheese
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Garnering 1150 g mintchokladkakor

Vid serveringFärska bär, tex Hallon eller Jordgubbar
Foto:TV4
FOTO:TV4

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchoklad plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
6. Rör om noga.
7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en 
jämn smet.
11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och 
grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska 
smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
14. Förvara svalt.
15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
16. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar