Ett recept jag hittade i Allas nr 9 2012.
Ca 28 st
Tid: ca 45 min
100 gram matfett - jag använder smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 bananer
100 gram hasselnötter
150 gram mörk choklad
3 ägg
3,5 dl strösocker
Färskostglasyr:
200 gram philadelphiaost
100 gram smör
1,5 dl florsocker
Dekorationsströssel
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt svalna
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en skål, Mosa bananer, hacka nötter och choklad grovt.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smöret, mjöl, bananer, nötter och choklad. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30xr40 cm
Gädda kakan mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, låt kakan svalna.
Blanda färskost, smör och florsocker i en bunke och bred den sen över den avsvalnade kakan. Strö dekorationsströssel på och skär sen i rutor.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar