Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
fredag 16 november 2012
Tommy Myllymäkis chili
4 portioner
2 gula lökar - grovt hackade
4 st vitlöksklyftor - skivade
1-2 st röd chili - skivade med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond
salt
Olja till stekning
800 gram högrev i tärningar.
Bryn bitarna av högrev i olja tills köttet fått fin yta och färg.
Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré
Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond
Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills köttet kokat sönder helt.
Smaka av med salt och servera din chili med gräddfil och bröd.
Bild och recept från: Recept.nu
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar