Har fått ett recept på gräddglas som man kan göra utan att äga en glassmaskin. Och man behöver inte röra under tiden den fryser.
Gör den enligt det recept jag fått men man kan också ha annat i den som smaksättning. Kan berätta att smeten var också god som och jag fyllde en gammal glassburk på 1,5 liter.
Uppdatering: Den blev god men kanske lite väl söt för i mitt tycke så mindre av hasselnötskrämen och eller kanske osötad kondenserad mjölk.
Hasselnötsglass
5 dl grädde
1 burk hasselnötskräm (nutella)
1 burk kondenserad mjölk
1 påse hackade hasselnötter
Vispa grädden rätt hårt.
Blanda den kondenserade mjölken med hasselnötskrämen till en jämn smet och vänd sen ner den i grädden och blanda väl - jag gjorde det med en slickpott och så in i frysen.
Enligt min källa ska den stå 4-5 timmar men min stod längre och låt den tina något innan servering.
Och servera med glassrån
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Tack för receptet :-)
SvaraRaderaDet låter gott!
Kram