Etiketter

måndag 7 april 2014

Zebrarandig chokladmousse

För 6 till 8 personer

Mörk chokladmousse200 g mörk choklad
4 ägg
2 msk honung
Vit chokladmousse200 g vit choklad
2,5 dl vispgrädde
2 dl smetana (eller turkisk yoghurt)
Bär till garneringen
Gör så här:
  1. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Separera äggulor och äggvitor, viktigt att det inte kommer någon gula i äggvitan!
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner äggulorna och honungen i den mörka chokladen.Vänd ner hälften av äggvitan i chokladsmeten till den är slät och fortsätt sedan med resten av äggvitan.
  3. Smält den vita chokladen. Vispa grädden. Vänd ner smetana i chokladen och blanda sedan ner chokladsmeten i vispgrädden.   
  4. Varva mörk och vit chokladmousse i glas och ställ dem kallt i två timmar.
  5. Garnera moussen med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar