Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
fredag 21 november 2014
Knäckiga havrebiskvier
Botten:
Ca 10-20 st (beroende på vilka formar man väljer att grädda i)
75 gr smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 msk ljus sirap
2 msk grädde
0,25 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla ingredienser till en jämn smet. Klicka ut smeten i småbrödsformar (eller vanliga muffinsformar om man vill ha lite större), grädda i mitten av ugnen tills de är lite gyllenbruna.
När kakorna svalnat ska de lossas från formarna så du kan bre upp biskvierna sedan. Om formarna sitter hårt kan man vända på kakorna och spreja vatten på undersidan och sedan lätt dra av pappret efter en stund.
Smörkräm:
150 gram smör vispas en bra stund, tillsätt sedan 1 dl florsocker under vispning.
Bre upp biskvierna med en matsked, sätt sedan in dem i kylen en stund.
Smält ca 150 gram choklad (mängden kommer inte att gå åt, men man behöver lite choklad för att få lite djup i skålen när det är dags att doppa), och när smörkrämen blivit kyld ska biskvierna doppas, och sedan kylas en stund till efter det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar