Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
tisdag 25 november 2014
Den optimala kladdkakan - Roy Fares recept
Ingredienser
120 gr smör
210 gr strösocker (2,5 dl)
110 gr ägg (2 st) - rumstempererade
4 g vaniljsocker (1 tsk)
30 g kakao (0,7 5 dl)
60 g vetemjöl (1 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
25 g saltade jordnötter (0,5 dl)
25 g marshmallows mini (1 dl)
SERVERING
300 g lättv ispad grädde (3 dl)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund
springform och lägg bakplåtspapper i botten.
1
Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker, ägg
och vaniljsocker. Blanda i kakao, vetemjöl och salt och
sist vänder du i jordnötter och marshmallows.
2
Häll i smeten i din bakform och grädda mitt i ugnen på
175 grader i ca 20 minuter. Överbaka inte, då blir din
kladdkaka torr, Tänk på att den fortsätter bakas efter
att man tagit ut den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar