Etiketter

torsdag 4 december 2014

Afrikansk jordnötssoppa

Min egna översättning - orginalet längre ner.

Ingredienser

2 tsk + 1 tsk jordnötsolja
1 tsk curry
2 skivade lökar
2-3 vitlöksklyftor – pressade
2 stora sötpotatisar – skalade och skurna i bitar
2 dl kycklingbuljong
2-3 burk hela tomater, avrunna och delade i bitar
500 g malen kycklingfärs
1 tsk salt
¼ tsk svart peppar
¼ tsk cayenne
1 burk chunky peanut butter
1 burk kokosmjölk

Hetta upp 2 tsk jordnötsolja i en stor gryta. Tillsätt curryn och låt fräsa under omrörning 1 minut. Tillsätt löken, fräs i 2 minuter, tillsätt vitlök fräs ytterligare 1 minut. Rör i sötpotatisen, kycklingbuljong och tomater och låt koka under lock i 20-30 miinuter.
I en stor stekpanna – hetta upp jordnötsolja och tillsätt kycklingfärsen och fräs under omrörning. Krydda med salt och svartpeppar.

Tillsätt färsen i grytan och smaka av med salt och krydda med cayenne, jordnötssmör och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter.







http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/african-peanut-soup-recipe.html

Total Time:
1 hr 10 min
Prep:
10 min
Cook:
1 hr

Yield:about 2 1/2 quarts
Level:Easy Next Recipe
Ingredients
2 tablespoons plus 1 teaspoon peanut oil, divided
1 tablespoon curry powder
2 medium onions, sliced (about 4 cups)
2 teaspoons minced garlic
2 large sweet potatoes (about 2 pounds), peeled and cut into chunks
2 cups low-sodium chicken broth
1 (28-ounce) can whole tomatoes, drained and quartered
1 pound ground turkey
1 teaspoon salt, divided
1/4 teaspoon black pepper
1/4 teaspoon cayenne
1/2 cup chunky peanut butter
1/2 cup coconut milk
Directions
Heat 2 tablespoons of peanut oil in a large Dutch oven or stockpot over medium-high heat. Add curry powder and cook, stirring constantly for 1 minute. Add onions and cook, stirring occasionally, for 2 minutes. Add garlic and cook for 1 more minute. Stir in sweet potatoes, chicken broth and tomatoes, and bring soup to a boil. Simmer, covered, 20 to 30 minutes.

In a large skillet, heat the remaining teaspoon of peanut oil. Add the turkey and cook, stirring with a wooden spoon to break up any clumps until cooked through. Season with 1/2 teaspoon salt and 1/4 teaspoon black pepper. Drain on paper towels.

Add cooked ground turkey, the remaining 1/2 teaspoon salt, cayenne, peanut butter, and coconut milk to the soup, stirring to combine. Bring mixture to a simmer and cook for 20 minutes.

Read more at: http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/african-peanut-soup-recipe.html?oc=linkback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar