Köttet:
300 g ryggbiff (lövbiff funkar också i värsta fall)
1 msk färskriven ingefära
2 msk maizenamjöl
3 msk vatten
0,5 tsk salt
Såsen:
2 små gula lökar
ca 12‑15 färska champinjoner
1 stor burk bambuskott
3 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1½‑2 msk kinesisk soja
4 msk ostronsås
1 msk hoisinsås
½ msk sesamolja
4 dl vatten
(Maizenamjöl + vatten till eventuell redning)
Gör såhär:
- Strimla biffen tunt, enklast går om den är lite halvfrysen.
- Blanda ihop riven ingefäran, vatten, salt och maizena.
- Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar).
- Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skiva champinjonerna.
- Stek lök och svamp i matolja tills det börjar få lite färg.
- Lägg över i en bunke och ställ åt sidan så länge.
- Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken.
- När köttet börjar bli klart, tillsätt lök, svamp och bambuskott och häll genast på soja, ostronsås,
- hoisinsås, sesamolja och vattnet.
- Smula i buljongtärningen.
Låt puttra ihop a 5‑10 minuter under omrörning.
Vid behov; rör ihop lite maizenamjöl med lite vatten och red såsen. Koka tills den tjocknar en
aning.
Servera med jasminris.
Källa: http://ensmakavkarin.com/2014/07/12/biffmedbambuskottsompakinakrogenfastgodare/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar