Etiketter

onsdag 9 augusti 2017

Kantarellpaj med ädelost


4 port
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 gul lök
200 g spenat
150 g kantareller, frysta el färska
140 g bacon
smör till stekning
Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
140 g riven ädelost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
färsk örtkrydda
Ugn 225°

Gör så här
1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en degboll. Svep in bollen i plastfolie och lägg svalt i ca 20 min.
2. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Fyllning: Skala och finhacka löken. Ansa spenaten och fräs den blank och smidig tillsammans med löken i smör utan att det tar färg. Ta upp och krama ur ev överflödig vätska.
4. Ansa svampen och dela den ev i mindre bitar. Stek svampen i smör tills vätskan försvunnit i pannan. Fördela spenat, lök och svamp i pajskalet.
5. Lägg ut ca 5 av baconskivorna i pajskalet. Stek 2 av baconskivorna till garnering, låt rinna av på hushållspapper, dela i mindre bitar.
6. Äggstanning: Blanda ingredienserna och häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den stannat och fått fin färg, 30–35 min. Täck ev med folie.
7. Garnering: Strö över de stekta baconbitarna och strö över örtkryddan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar