Ingredienser
- 400 g skalade räkor
- 4 port ris
- 2 röda paprikor
- 1/2 purjolök
- 2 tsk curry
- 1 msk smör eller margarin
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater (à 500 g)
- 2 dl mellangrädde
- salt och peppar
Gör så här
- Tina räkorna om de är frysta.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
- Fräs grönsakerna och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
- Servera med ris och sallad.
Alternativ
1-2 msk Srirachasås
Inga krossade tomater och ingen paprika
En skvätt chilisås - efter smak
Creme fraice
Vispgrädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar