20 stycken
Till mördegen
125 gr rumsvarmt smör
90 g socker
200 gr vetemjöl
1 ägg
äggvita att pensla med
Till fyllningen
200g mandelmassa
50 g socker
1 äggvita (knappt 1/4 dl)
1 msk mandellikör
- Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop mördegen (eller blanda den snabbt i maskin) och låt den vila en stund i kylskåpet.
- Blanda fyllningen gärna i matberedare
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till samma längd som plåten och cirka 15 cm bred. Spritsa ut en sträng av fyllningen på vardera degplattan. Rulla ihop och nyp till ändarna så att inte fyllningen rinner ut.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper pensla med äggvita och grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen. Var noga med att längderna är genombakade. Ta ut längderna och skär dem i sneda snitt när de svalnat något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar