Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 1/2 dl japansk soja
- 1 dl strösocker
- 2 msk ättiksprit
- 1/2 krm chilipulver
- 1 msk olja
- 1 msk sesamfrö
- 900 g kycklinglår
- 1/2 gurka
- salt
- 2 morötter
- 1 burk böngroddar (à 280 g)
- 2 msk fryst gräslök
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
- Blanda soja, socker, ättika, chilipulver, olja och sesamfrön till en mandusås.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen.
- Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt med en potatisskalare. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
- Blanda grönsakerna med gräslök och resten av mandusåsen och låt marinera en stund.
- Servera kycklingen med grönsakerna och ris eller annat gryn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar