Etiketter

fredag 7 mars 2014

Mini Nutella och Dulche de leche cookie cups


 
2 plåtar kakor, 48 stycken fyllda kakor
 
 
225 gram smör, rumstempererat
2,4 dl strösocker
2,4 dl farinsocker
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt (3 tsk vaniljsocker går också bra)
7,2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Nutella och Dulche de leche (jag använde färdigkokad)
Havssalt


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en plåt för minimuffins med flytande margarin eller smält smör.
Vispa det mjuka smöret med sockret, med elvisp eller i assistent, tills det blir fluffigt och smidigt.
Tillsätt äggen och vaniljen och vispa tills allt är blandat.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
Vänd ner dem i smeten tills du har en slät och fin deg. Jag använde flatblandaren till min KitchenAid och blandade ihop allt.

Rulla bollar som är ca 3,5 cm stora. Det går åt en halv deg för att göra bollar till en minimuffinsplåt med 24 hål.
Lägg bollarna i muffinsplåten och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
De ska bli gyllenbruna men inte för mörka i kanterna. Så här såg mina ut när de kom ut från ugnen.
Låt dem svalna i 2-3 minuter, gör sedan en grop i dem med något litet runt, som t ex ett shotglas eller en sked.
Fyll hålen med Nutella och/eller Dulche de leche.
Eftersom kakorna är varma så smälter Nutellan och den blir lätt att smeta ut fint med en sked.

När alla kakor är fyllda är det bra om de får svalna i 15-20 minuter i plåten.
När de svalnat hade jag på havssalt på de som var fyllda med Dulche de leche.

Skruva sedan försiktigt på kakorna så att de lossnar från plåten, alternativt ta en kniv till hjälp och för den längs kanterna tills de lossnar.

Sedan är det bara att upprepa alla steg med resten av degen. :)
Kakorna var jättegoda nygjorda, men nästan godare när de fått stå till sig några timmar och fyllningen "gift" sig med kakan.

Receptet hittade jag hos -bli min jäst och där finns också massa bilder som frestar.  http://bliminjast.se/2014/march/mini-nutella-och-dulche-de-leche-cookie-cups.html 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar