- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk olja
- salt
- 500 g krossade tomater
- 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
- 1 dl matyoghurt (10%)
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
Bryn kyckling, lök, vitlök och morot i olja i en gryta eller panna. Krydda med salt och ingefära.
Tillsätt tomater och kryddmix och låt koka under lock ca 10 minuter. - detta gjorde inte jag -
plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med en stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädda - lägg tillbaka kycklingen is åsen och koka ytterligare 2 minuter. Servera med kokt ris eller annat gryn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar