Etiketter

torsdag 6 mars 2014

Chicken Tikka Masala

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk olja
  • salt
  • 500 g krossade tomater
  • 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
 Skala och skiva lök, vitlök och morot, Skär kycklingen i grova bitar, skala och riv ingefäran.
Bryn kyckling, lök, vitlök och morot i olja i en gryta eller panna. Krydda med salt och ingefära.
Tillsätt tomater och kryddmix och låt koka under lock ca 10 minuter. - detta gjorde inte jag -
plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med en stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädda - lägg tillbaka kycklingen is åsen och koka ytterligare 2 minuter. Servera med kokt ris eller annat gryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar