8 portioner
Mörk chokladmousse:
- 200 g mörk choklad, 70 procent
- 2 st äggulor
- 2 msk socker
- 3 dl grädde
Vit chokladmousse:
- 3 dl grädde
- 150 g vit choklad
- 2 msk syltad ingefära, finhackad
Garnering:
- 8 st passionsfrukter
Mörk mousse:
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
Vispa äggulor och socker krämigt.
Vispa grädden lätt.
Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
Vit mousse:
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar