Etiketter

onsdag 1 april 2015

Vit och mörk chokladmousse

8 portioner
Mörk chokladmousse:
  • 200 g mörk choklad, 70 procent
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 3 dl grädde
Vit chokladmousse:
  • 3 dl grädde
  • 150 g vit choklad
  • 2 msk syltad ingefära, finhackad
Garnering:
  • 8 st passionsfrukter









Mörk mousse:  
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. 
Vispa äggulor och socker krämigt. 
Vispa grädden lätt. 
Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. 
Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.

Vit mousse: 
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. 
Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran. 
Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar