Du behöver
- 50 g smält smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1-2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Gör så här:
Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.
Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.
Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
Ta undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
Varva smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på gal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar