Etiketter

onsdag 27 januari 2016

Pasta penne med paprika, fetaost och spenat och saltrostade mandlar

Pasta

  • 400 g pasta penne
  • 3 röda paprikor, strimlad
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivad
  • 3 msk smör
  • 150 g färsk spenat
  • 0 ,5 kruka basilika
  • 100 g fetaost

Saltrostade mandlar

  • 75 g hackade mandlar
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en het panna tillsammans med en nypa salt, tillsätt sedan honung och låt svalna
  2. Koka pastan i rikligt saltat vatten.
  3. Fräs paprikan och vitlöken på på medium värme i olivolja. Tillsätt smör och ha i spenat och basilika, smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar vitvinsvinäger.
  4. Blanda allt tillsammans med pastan, smula över fetaosten och de salta mandlarna, toppa rätten med basilika. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar