Ingredienser
Räkor i kokosmjölk
- 500 g räkor
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 2,5 krm sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk fisksås
- 400 g kokosmjölk
Servera med:
- 250 g äggnudlar
Så här gör du
1. Skala räkorna. Skiva purjolök, paprika och vitlök i tunna skivor och fräs mjuka i olja i en wok eller gryta. Blanda i sambal oelek, paprikapulver och fisksås. Rör runt någon minut
2. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
3. Rör ner kokosmjölken med grönsakerna och låt allt puttra 2-3 minuter. Smaka av med mer sambal oelek och fisksås. Ta av grytan från spisen och lägg ner de skalade räkorna. Rör runt och låt stå någon minut innan servering.
2. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
3. Rör ner kokosmjölken med grönsakerna och låt allt puttra 2-3 minuter. Smaka av med mer sambal oelek och fisksås. Ta av grytan från spisen och lägg ner de skalade räkorna. Rör runt och låt stå någon minut innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar