Hörde på radion för länge sen när man gjorde ett reportage från Lärjeåns trädgård och där berättade man om den favorit man sålde på sitt café och det lät så himla gott så jag mejlade dom och fick receptet!
150 gr smör
1 äggula
2 msk vatten
2 msk socker
3 1/2 dl vetemjöl
Mixa samman och kavla ut degen i en pajform. Låt stå kallt en stund innan förgräddning i 175 grader i 10 minuter.
Fyllning:
100 gr smör
100 gr smält choklad
2 ägg
1 dl socker
1 msk konjak
3 st färska päron
Smält smör, lägg i chokladen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa i choklad/smörblandningen och konjaken.
Skiva päronen och lägg i pajskalet. Häll över chokladsmeten och grädda i 20-25 grader i 200 graders värme.
Serveratill vaniljglass eller vispgrädde
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar