Ett glassrecept som är både enkelt och väldigt gott och som man kan göra utan att äga en glassmaskin och det är min svägerska som har gjort denna glass och jag ska prova den vilken dag som helst.
Hasselnötsglass
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
1 burk hasselnötskräm
ev hackade nötter eller små chokladbitar
Vispa grädden hårt (som när man ska ha den ovanpå tårta).
Häll den kondenserade mjölken i en stor skål och vänd ner hasselnötskrämen så det blandas riktigt.
Vänd sedan ner krämen i grädden. Blanda i ev tillbehör.
Frys i ca 4-5 timmar (den ska vara mjuk som mjukglass för att vara som godast, så helst inte längre) och
servera.
Lätt som en plätt!
Går att använda annat än hasselnötscreme. Tex hackade polkagrisar eller bara choklad.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
åhhhh tack... det lät superdupersmarrigt :-)
SvaraRadera