Etiketter

fredag 15 juni 2012

Nötknäck

20 st

175 gr smält smör
1 1/2 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
75 gram smör
4 msk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
75 gr grovt hackade hasselnötter

Blanda matfett med havregryn. Vispa samman ägg med socker och rör i. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten.

Klicka smeten i stadiga muffinsformar eller aluminiumformar. Tumma lätt ut degen i formarna och grädda kakorna i 175 grader i ca 15 minuter.

Sjud matfett, vispgrädde, socker och vetemjöl tills smeten börjar tjockna - ca 8 min - Vänd ner de grovhackade  nötterna i smeten och fördela i formarna och grädda ytterligare 8-10 minuter tills smeten bubblar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar