20 st
175 gr smält smör
1 1/2 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
75 gram smör
4 msk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
75 gr grovt hackade hasselnötter
Blanda matfett med havregryn. Vispa samman ägg med socker och rör i. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten.
Klicka smeten i stadiga muffinsformar eller aluminiumformar. Tumma lätt ut degen i formarna och grädda kakorna i 175 grader i ca 15 minuter.
Sjud matfett, vispgrädde, socker och vetemjöl tills smeten börjar tjockna - ca 8 min - Vänd ner de grovhackade nötterna i smeten och fördela i formarna och grädda ytterligare 8-10 minuter tills smeten bubblar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar