En favorit när det gäller smörgåstårta som jag gjort flera gånger sen jag åt den första gången.
Ca 16 bitar
2 förpackningar Mjuk Hönökaka (8 st halvor)
Fyllning 1
2 hårdkokta hackade ägg
250 g finhackad Crabfish - jag tog kräftstjärtar i lag
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk curry
Salt
Fyllning 2
1 burk röd stenbitsrom
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
½ dl finhackad gräslök
Garnering
1-2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 dl finhackad dill/persilja
500 gr räkor med skal
1 burk stenbitsrom svart
1½ finhackad gurka
Dillkvistar
Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva fyllningarna och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan och låt den stå kallt några timmar, helst över en natt. Blanda crème fraîche och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med skalade räkor, rom, gurka och dillkvistar.
MUMS!!!
SvaraRaderaTack för tipset :-)
Kram