Etiketter

fredag 15 juni 2012

Pizzabullar

Goda till soppa, mellanmål eller på picnic.


50 g jäst

4 dl ljummen mjölk
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
12 dl vetemjöl

Som fyllning använder jag

Bacon
Färdig pizzasås - typ barilla
Riven ost
Pizzakrydda / Oregano

Ugn 225 grader.

Blanda jäst och mjölk, tillsätt olivolja, salt och socker. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Jäs i 30 minuter

Dela degen på två och kavla ut och bred tomatsåsen över degen och fördela sen bacon och ost och rulla ihop degen - som du gör när du gör kanelbullar.

Skiva rullarna i 2-3 cm tjocka skivor. 

Lägg dem på smörpapper och kör in i ugnen i 10 minuter

Man kan fylla bullarna med tomatpuré eller ketchup och sen använda skinka eller vad man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar