6 port
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
Marinad 1
1 msk soja
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm grovmald peppar
Marinad 2
3/4 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
Garnering
1 pkt tärnad bacon, ca 120 g
1/2 rödlök
2 tsk flingsalt
1 avokado
2 tsk pressad lime- eller citronsaft
Blanda marinad 1 i dubbla plastpåsar och lägg ner fläskfilén i den, snurra runt och blanda så marinaden kommer åt runt hela filén. Marinera ca 1 timme.
Sätt en termometer i den tjockaste delen av filén. Stek tills filén är uppe i 70 grader i 200 graders ugn. Låt filén stå kallt över natten.
Stek baconet utan fett. Finhacka rödlöken. Skiva upp filén och lägg den på ett fat.
Blanda olja, vinäger och senap. Häll marinaden över filéskivorna. Strö över flingsalt, bacon och lök. Ställ fatet kallt till serveringen.
Skär avocadon i små tärningar och häll limesaft över. Strö det över köttet max 1 timme före servering. Servera köttet med potatis- eller pastasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar