- En helt underbart god pastarätt gjorde vi efter att ha läst receptet i tidningen buffé. Fick leta i flera affärer efter just pancetta men det var det värt. Och så hade vi också bucatinipastan. Hittade också en annan variant på denna rätt med vitt vin i såsen från programmet solens mat - den ska jag göra någon annan gång.
- Buffé nr 1 2011, sida 5
- SVÅRIGHETSGRAD: Medel
- PORTIONER: 4
- 400 g bucatini (eller vanlig spagetti)
- 140 g pancetta eller rökt sidfläsk alt bacon
- 1 gul lök
- 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 1 dl olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar hela tomater(à 400 g)
- 2 dl riven pecorino eller parmesanost
- flingsalt, nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Skär pancetta eller bacon i strimlor/tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) ca 2 minuter under omrörning. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 minuter.
5. Blanda i tomaterna i lökfräset. Dela dem i mindre bitar med en slev. Låt småkoka 6–7 minuter. Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt.
6. Låt pastan rinna av när den nästan är klar. Häll den i stekpannan med såsen och koka ytterligare 1 minut under omrörning så att all pasta täcks av såsen. Strö över flingsalt och nymalen peppar.
2. Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) ca 2 minuter under omrörning. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 minuter.
5. Blanda i tomaterna i lökfräset. Dela dem i mindre bitar med en slev. Låt småkoka 6–7 minuter. Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt.
6. Låt pastan rinna av när den nästan är klar. Häll den i stekpannan med såsen och koka ytterligare 1 minut under omrörning så att all pasta täcks av såsen. Strö över flingsalt och nymalen peppar.
Från programmet solens mat -svt.
- Ingredienser
200 g pancetta eller rimmat sidfläsk 2 msk extra jungfruolja ½ dl vitt vin 200 g pärl- eller körsbärstomater 1 krm torkad chilipeppar eller 1 hackad färsk röd chili 300 g spagetti (gärna bucatini) 1 dl riven pecorino Gör så här:Strimla skivad pancetta eller rimmat fläsk. Stek det frasigt i oljan. Häll i vinet, flambera fläsket snabbt om du vågar. Låt vinet koka bort tills du inte känner vindoften längre. Ta upp fläsket med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg i tomaterna i samma stekpanna. Stek dem tills de mjuknar och oljan börjar flyta upp i pannan. Dra åt sidan.
Koka pastan en minut kortare tid än vad som anges på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll pastan i stekpannan med tomaterna. Tillsätt fläsket och rör om. Strö över riven lagrad pecorino.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar