Etiketter

tisdag 13 september 2011

Kladdkaka marabou schweizernöt

100 gr smör
100 gr marabou schweizernöt eller den man vill ha
2 ägg
1½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

På kakan efter gräddning100 gr mjölkchoklad

Ugn 175*

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme under omrörning.
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten
tillsätt smör/chokladblandningen.

kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och häll i smeten

Grädda i ca 20 minuter



Ta ut kakan och strö på chokladen som hackats - den smälter av den varma kakan.
När man tar ut den känns den väldigt lös i konsistensen, men var inte orolig, när den kallnat blir den härligt seg och kladdig :)
Låt kakan kallna.

servera med glass eller lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar