Från bloggen - moster bakar - kommer detta recept.
Morotscupcakes
15-20st
3 ägg
3 dl socker
3 dl kungsörnen extra fint vetemjöl (eller 3dl vanligt blandat med 3tsk bakpulver)
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk muskot
0,5 tsk ingefära
1,5dl matolja
0,5L rivna morötter (jag valde att riva på grövsta delen av rivjärnet)
ev. 1dl russin
ev orange karamellfärg
Sätt ugnen på 175 grader och sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Riv morötterna. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta de torra ingredienserna och rör i. Rör i Morötter, olja och ev russin och/eller karamellfärg.
Fyll muffinsformarna till max 2/3 och grädda ca 15 min eller till en provsticka kommer ut torr.
Låt svalna på galler
Vit choklad och philadelphia frosting
200g vit choklad (jag valade Marabou vinter)
200g philadelphia
ev vaniljsocker
Hacka och smält chokladen försiktigt i micron, låt svalna något. Rör i philadelphia och ev vaniljsocker om du vill. Låt stå i kylen en stund till den får lagom konsistens. Spritsa eller bre på cupcakesen.
Oreosmörkräm
1 pkt oreos
250g osaltat smör rumstemp.
1msk mjölk
florsocker
ev vaniljsocker och kakao
Krossa eller mixa oreosen till det inte finns några större bitar kvar.
Vispa smöret vitt. Vispa i Oreosen och mjölken. Tillsätt florsocker och ev vaniljsocker och kakao till det får den smak och konsistens du vill ha. Spritsa eller bre på cupcakesen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar