500 g torkad fettuccini
eller annan bandpasta
300 g ostronskivling eller annan svamp, putsad eller sköljd, skuren i bitar
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
140 g bacon, skuren i små bitar
200 g färsk salsiccia (gärna med peperoncino), med skinnet borttaget och skuren i små bitar
1 1/2 dl rött vin
1/2–1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
2 msk finhackad persilja
Gör så här:
1) Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som ingredienserna tillreds.
2) Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp och lök, låt dem fräsa i ca 2–3 minuter. Strö över lite salt och peppar. Lägg sedan ner bacon och salsiccia. Stek dem tillsammans med lök och svamp i ca 3–4 minuter. Häll i vinet och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3) Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, ”al dente”, samtidigt som de övriga ingredienserna är klara. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Passa noga, fettuccinin har kort koktid.
4) Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll ner och rör snabbt ihop salsicciablandningen med pastan. Blanda i olivolja och hälften av
persiljan, smaka av med salt och peppar.
5) Servera direkt med lite överströdd persilja.
eller annan bandpasta
300 g ostronskivling eller annan svamp, putsad eller sköljd, skuren i bitar
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
140 g bacon, skuren i små bitar
200 g färsk salsiccia (gärna med peperoncino), med skinnet borttaget och skuren i små bitar
1 1/2 dl rött vin
1/2–1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
2 msk finhackad persilja
Gör så här:
1) Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som ingredienserna tillreds.
2) Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp och lök, låt dem fräsa i ca 2–3 minuter. Strö över lite salt och peppar. Lägg sedan ner bacon och salsiccia. Stek dem tillsammans med lök och svamp i ca 3–4 minuter. Häll i vinet och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3) Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, ”al dente”, samtidigt som de övriga ingredienserna är klara. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Passa noga, fettuccinin har kort koktid.
4) Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll ner och rör snabbt ihop salsicciablandningen med pastan. Blanda i olivolja och hälften av
persiljan, smaka av med salt och peppar.
5) Servera direkt med lite överströdd persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar