Etiketter

lördag 11 januari 2014

Chiliräkor med kronärtskocka

4 port

400 gr färska räkor
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chilifrukt
4 msk olivolja
salt och peppar
100 gr blandad sallad
8 st konserverade kronärtkockshjärtan
2 st avocado
12 cocktailtomater
12 färska gröna sparrisar
Olivolja

Sås
4 dl chilisås
1 msk nyriven pepparrot
0,5 st lime
salt och peppar

Gör så här

1. Skala räkorna.
2. Hacka vitlök och chili. Blanda med olivolja samt salt och peppar.
3. Blanda i räkor och låt stå 1 timme.
4. Lägg upp salladen på ett fat. Skär kronärtskockshjärtana i bitar. Skär avokadorna i bitar. Dela tomaterna.
5. Förväll sparrisen lätt.
6. Lägg upp grönsakerna på salladen och ringla över olivolja. Toppa med räkorna. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar