45 kakor
- 100 g mjukt smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 1/2 msk sirap
- ca 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1. Rör smör och socker ljust och poröst, går bra med elvisp.
- 2. Tillsätt sirap och det mesta av mjölet blandat med bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Knåda degen smidig på bakbordet.
- 3. Dela degen i två delar och rulla ut varje till en rulle om cirka 4 centimeter i diameter. Täck med plast och sätt rullarna i kylskåpet 30 minuter.
- 4. Skär degrullarna i halvcentimeter tjocka skivor.
- 5. Lägg skivorna på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 7 minuter tills kakorna fått gyllene färg.
Foto: Arne Adler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar