Etiketter

fredag 3 januari 2014

Jämtlandskakor

45 kakor
  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk sirap
  • ca 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1. Rör smör och socker ljust och poröst, går bra med elvisp.
  • 2. Tillsätt sirap och det mesta av mjölet blandat med bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Knåda degen smidig på bakbordet.
  • 3. Dela degen i två delar och rulla ut varje till en rulle om cirka 4 centimeter i diameter. Täck med plast och sätt rullarna i kylskåpet 30 minuter.
  • 4. Skär degrullarna i halvcentimeter tjocka skivor.
  • 5. Lägg skivorna på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 7 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

Jämtlandskakor
Foto: Arne Adler


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar