Svegs efterrätt i Stora matslaget.
NGREDIENSER
Sockerkaka:
- 3 stägg
- 2,5 dlsocker
- 50 gsmält smör
- 1 dlmjölk
- 3,5 dlmjöl
- 2 tskbakpulver
- 2 tskvaniljsocker
- 1 nypa(or)salt
Messmörglass:
- 2 stäggulor
- 4/5 dlsocker
- 150 gmessmör
- 2 dlvispgrädde
Hjortronsorbet:
- 350 ghjortonpuré
- 240 gkall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten
Brynt smörpulver:
- 20 gbrynt smör
- ca 80 gmalto
- ca 10 gflorsocker
SÅ LAGAR DU
Sockerkaka:
Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.
Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.
Messmörsglass:
Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
Hjortronsorbet:
Blanda och kör i glassmaskin.
Blanda och kör i glassmaskin.
Brynt smörpulver:
Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.
Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar