5 | vitlöksklyftor |
---|---|
1 1/2 tsk | cayennepeppar |
1 msk | farinsocker |
1 1/2 msk | paprikapulver |
1 msk | flingsalt |
1 1/2 kilo | fläskkarré |
1 msk | stött spiskummin |
1/2 tsk | salt |
---|---|
1/2 dl | äppelcidervinäger |
1/2 tsk | tabasco |
1 msk | worcestersås |
1/2 dl | farinsocker |
2 dl | ketchup |
2 krm | nymald svartpeppar |
Tillagning: 20 min + 12 timmar i kylen + 8 timmar i ugnen
Pulled pork:
1. Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.
3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.
4. Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar