Ingredienser
POTATISTERRIN
- 8-10 normalstora potatisar
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 150 g chevré
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 ägg
- 1 dl basilika
- 1 dl persilja
ÄLGFILÉ
- ca 600 g älgfilé
- 1 tsk rosépeppar
- 1 msk torkad rosmarin
- 15 enbär
- 1 tsk citronpeppar
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
BENGTARS VILTSÅS
- 0,5 pkt bacon (ca 70 gram)
- 1 rödlök
- 3 dl grädde
- 0,5 tärning svampbuljong
- 1 msk messmör
- 2 tsk timjan
- ca 1 msk maizena/brun redning
- lite soja, för färgens skull
SALLAD
- 1 liten påse färdigblandad grönsallad
- 3 tomater
- 0,5 gurka
- 6 rädisor
- 0,5 röd lök
- 0,25 honungsmelon
- 0,5 liten burk
Gör så här
- Potatisterrin
Skala och skiva potatisen tunt. - Blanda crème fraiche, grädde, ägg, ost, vitlök, salt, peppar och färska kryddor.
- Blanda i potatisen och lägg allt i en bakplåtsklädd 1,5 liters form. Platta till och grädda sedan allt i nedre falsen i ca 1 timme och 15 minuter i 175 grader.
- Svalna och skär upp i lämpligt stora bitar. Innan servering värm i ca 20 minuter i 175 grader. Garnera med färska örter.
- Älgfilé
Använd en mortel/mixer och blanda alla kryddor. Gnid in hela älgfilén med kryddblandning och lägg det in en påse i ca 4-5 timmar. - Skär sedan i centimetertjocka skivor och stek filén lätt, ca 2-3 minuter på varje sida.
- Viltsås
Hacka löken. Skär bacon i små bitar och bryn tillsammans med löken. Tillsätt grädden, svampbuljongen och messmöret. Red med lite majsenamjöl. Allra sist tillsätt timjan. - Sallad
Skär alla ingredienser i små bitar och blanda till en härlig sallad.
Från halv 8 hos mig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar