4 port
3 dl basmatiris
6 dl vatten
1 tsk salt
10 gröna kardemummakapslar
600 g scampi eller tigerräkor
2 msk mango chutney
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
flingsalt
Svartpeppar
1/2 finhackad röd chili - mild
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 stjälkar citrongräs, finhackat
1 msk senapsfrö
1 tärnad mango
1,5 dl rostat mandelspån (rosta med flingsalt i torr stekpanna)
flingsalt
1 kruka grovt hackad koriander till garnering
Limeyoghurt
2 dl tjock grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 lime - rivet skal och saft från halva
Svartpeppar
Spola av riset, koka det under lock med salt och kardemumma.
Marinera räkorna i mangochutney, spiskummin, olivolja, salt, peppar och chili.
Stek citrongräs och senapsfrö hastigt i smör och olja i en stekpanna. Blanda i riset försiktigt och tag av från värmen.
Blanda mangon med riset och vänd slutligen i den rostade mandeln.
Stek räkorna hastigt i en riktigt het panna.
Lägg riset på serveringsfat och häll räkorna över och garnera med koriander.
Limeyoghurt
Riv skal, pressa saften och blanda med resten av ingredienserna.
Tips: Scampin/Räkorna finns styckfrys i påse, tina långsamt i rumstemperatur på papper - dom ska vara torra när dom marineras.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar