4 port
4 laxkotletter
1 tsk dijonsenap
1/2 pressad citron
Sås
1 röd paprika
1,5 dl lättyoghurt
1,5 dl creme fraiche
1 tsk torkad dragon
1 tsk chilipeppar
1 nypa salt
Sätt ugnen på hög grillvärme.
Blanda senap och citronsaft väl och pensla laxen. Täck med plast och låt dra i kylen i ca 10 minuter.
Rosta paprikan på grillgallret mitt i ugnen tills skalet svartnar. Låt svalna och dra av skalet. Hacka paprikan i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt yoghurt, creme fraiche och kryddor.
Se till att allt blir ordentligt blandat.
Lägg aluminiumfolie på ugnsgallret. Lägg på kotletterna och placera gallret högt upp i ugnen. Grilla ca 3 minuter på varje sida.
Fördela såsen på 4 tallrikar och placera en kotlett på varje, Servera med ris, potatis och en grönsallad.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar