Etiketter

måndag 15 februari 2016

Provencalska fiskspett med citron- och vitlökscreme fraiche

250 gram laxfilé med skinnet kvar
250 g svärdfisk, hälleflundra eller tonfisk

1 msk olivolja
1 msk flytande honung

Sallad till servering

Sås
3 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta - pressad
1 msk rivet citronskal
3 msk citronsaft

salt och svartpeppar

Skär fisken i stora kuber och trä upp dem på spett.

Pensla spetten med en blandning av olivolja och honung.

Grilla på grill eller stek i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter

Riv yttersta skalet från en citron på ett rivjärn. Blanda med creme fraiche och vitlök. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp de färdiga spetten på en bädd av sallad och servera med såsen som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar