250 gram laxfilé med skinnet kvar
250 g svärdfisk, hälleflundra eller tonfisk
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
Sallad till servering
Sås
3 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta - pressad
1 msk rivet citronskal
3 msk citronsaft
salt och svartpeppar
Skär fisken i stora kuber och trä upp dem på spett.
Pensla spetten med en blandning av olivolja och honung.
Grilla på grill eller stek i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter
Riv yttersta skalet från en citron på ett rivjärn. Blanda med creme fraiche och vitlök. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp de färdiga spetten på en bädd av sallad och servera med såsen som tillbehör.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar