4 portioner
600 gram fiskfilé av torsk
2 msk smör
1 gul lök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
5 dl fiskfond el buljong
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
2 krm saffran eller gurkmeja
3 st mogna tomater, skalade och grovhackade
Lite gräslök och persilja
Fräs löken i smör, tillsätt purjolöken, pressad vitlök, tomatpuré, salt och fond. Koka i ca 5 minuter.
Häll i grädde, vin och lite saffran. Låt småkoka. Tillsätt fisken skuren i bitar och tomaterna. Låt sjuda och smaka av.
Strö över gräslök och persilja, Servera gärna med ett gott bröd till
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar