600 g laxfilé
4 port potatismos pulver eller hemgjort
250 g bladspenat
2 äggulor
150 g riven ost, gärna lagrad
2 dl creme fraiche - går att använda lättcreme fraiche
2 tsk fiskfond
1 msk olivolja
1 kruka gräslök
Några droppar citronjuice
Tillbehör
Grönsallad
Sätt ugnen på 225 grader
Gör potatismos, vispa ner äggulorna och hälften av osten
Smörj en ugnsfast form med lite matfett, klicka eller spritsa moset runt kanterna på formen - strö över resten av osten.
Lägg spenaten i formen, blanda i lite olivolja och salta och peppra.
Skär laxen i kuber och fördela över spenaten, salta och peppra.
Gratinera ca 15 min i mitte av ugnen eller tills laxen och moset fått fin färg
Koka ihop cremefraiche, fiskfond och citronjuice, smaka av med salt och peppar, rör ner finhackad gräslök och häll såsen över fisken.
Servera med en grönsallad.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar