Kock: Pelle Johansson TV-program: Förkväll
Kikärtsbollar á la Mellanöstern. Falafel är vegetariskt och serveras ofta i pitabröd.
Antal portioner:
Färdigt på: 20 min
1 burk kikärter, 400 g
1 st gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
0.5 dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse
3 msk Arla smör-&rapsolja
Gör så här
1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
3. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar