3 ½ dl mjölk
100 g smör
3 ½ dl havregryn, gärna med extra fiber
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
Havregryn till garnering
Gör så här:
1.Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
2. Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.
3. Dela degen i 2 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
4. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar