Kock: Anette Rosvall och Emma Hamberg TV-program: Husmorsorna
Ugnsbakade små potatisar med kryddig god mojosås.
Antal portioner: 4
18 st små potatisar med skal
1 msk olivolja
rejält med salt
Mojosås:
2 st vitlöksklyftor
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk paprikapulver
0.5 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1–2 msk varmt vatten
lite salt och lite socker
1. Ner med potatisarna i en ugnsfast form. På med olja och salt och gnid in potatisarna med både oljan och kryddorna.
2. In i ugnen med potatisarna i 200°.
3. Låt dem ligga där inne ett bra tag, i minst 30 minuter, tills de är skrynkliga och fi na och gyllene. De kan ligga i 1 timme också faktiskt. Men skaka dem hur som helst lite då och då.
4. Under tiden mixar du mojosåsen. Börja med vitlöken och kryddorna. I med olja, vinäger och vatten och mixa igen.
5. Smaka av med salt och lite socker och så en sista liten mix.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar