Etiketter

tisdag 29 mars 2011

Heta kycklingköttbullar

4 portioner

Tillagningstid
30 min

Ingredienser

350 g Kronfågel kycklingfärs
1/2 dl ajvar relish
3 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
ca 3/4 tsk salt
1 litet ägg
fint rivet skal från 1/2 citron
1 msk potatismjöl
smör till stekning

Röra med vitlök
2 dl fet yoghurt (grekisk/turkisk)
1 msk hackad mynta
1 pressad vitlök
salt och peppar
Tillbehör
klyftpotatis

Tillagning

Rör samman ajvar relish, ströbröd, sambal oelek, salt, ägg, citronskal och potatismjöl. Låt stå i ca 10 min. Blanda väl med kycklingfärsen. Forma färsen med lätt hand till runda bollar med vattensköljda händer.

Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Servera köttbullar, klyftpotatis och vitlöksdoftande röra till!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar