4 portioner
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
350 g Kronfågel kycklingfärs
1/2 dl ajvar relish
3 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
ca 3/4 tsk salt
1 litet ägg
fint rivet skal från 1/2 citron
1 msk potatismjöl
smör till stekning
Röra med vitlök
2 dl fet yoghurt (grekisk/turkisk)
1 msk hackad mynta
1 pressad vitlök
salt och peppar
Tillbehör
klyftpotatis
Tillagning
Rör samman ajvar relish, ströbröd, sambal oelek, salt, ägg, citronskal och potatismjöl. Låt stå i ca 10 min. Blanda väl med kycklingfärsen. Forma färsen med lätt hand till runda bollar med vattensköljda händer.
Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Servera köttbullar, klyftpotatis och vitlöksdoftande röra till!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar