2,5 dl vetemjöl
225 gr smör
0.75 dl strösocker
1 burk 400 gr kondenserad mjölk
1,5 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
1 skvätt citronsaft
2 bananer i skivor
3,5 dl vispgräddde
Mörk blockchoklad
Värm ugnen till 160C*
Pajdeg:
Ta hälften av smöret (115g) och blanda med mjölet tills du får en smulig deg.
Häll i sockret och rör en stund.
Samla ”smulorna” och forma en deg med händerna.
Ta fram en form (ca. 20cm i diameter) och tryck ut degen jämnt i formen (även kanterna)
Grädda i ugnen 25-30 minuter eller tills degen fått en gyllenbrun färg.
Ta ut och låt svalna.
Toffee:
Pajdeg:
Ta hälften av smöret (115g) och blanda med mjölet tills du får en smulig deg.
Häll i sockret och rör en stund.
Samla ”smulorna” och forma en deg med händerna.
Ta fram en form (ca. 20cm i diameter) och tryck ut degen jämnt i formen (även kanterna)
Grädda i ugnen 25-30 minuter eller tills degen fått en gyllenbrun färg.
Ta ut och låt svalna.
Toffee:
Lägg resterande smöret (115g), kondenserad mjölk, farinsocker och sirap i en teflonkastrull och värm försiktigt tills smöret och sockret lösts upp.
Låt småkoka under ständig omrörning i ca. 7 minuter tills smeten tjocknar och får en ljus kolafärg.
Häll över pajen och låt allt svalna i kyl. (Låt svalna i rumstemperatur först)
Skiva bananerna och täck kolan.
Vispa grädde och täck bananerna.
Riv chokladen över grädden.
Färdig att serveras.
Skiva bananerna och täck kolan.
Vispa grädde och täck bananerna.
Riv chokladen över grädden.
Färdig att serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar