Etiketter

söndag 9 september 2012

Banoffee Pie

Banankolapaj

2,5 dl vetemjöl
225 gr smör
0.75 dl strösocker
1 burk 400 gr kondenserad mjölk
1,5 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
1 skvätt citronsaft
2 bananer i skivor
3,5 dl vispgräddde
Mörk blockchoklad


Värm ugnen till 160C*

Pajdeg:
Ta hälften av smöret (115g) och blanda med mjölet tills du får en smulig deg.
Häll i sockret och rör en stund.
Samla ”smulorna” och forma en deg med händerna.
Ta fram en form (ca. 20cm i diameter) och tryck ut degen jämnt i formen (även kanterna)
Grädda i ugnen 25-30 minuter eller tills degen fått en gyllenbrun färg.
Ta ut och låt svalna.

Toffee:
Lägg resterande smöret (115g), kondenserad mjölk, farinsocker och sirap i en teflonkastrull och värm försiktigt tills smöret och sockret lösts upp.

Låt småkoka under ständig omrörning i ca. 7 minuter tills smeten tjocknar och får en ljus kolafärg.
Häll över pajen och låt allt svalna i kyl. (Låt svalna i rumstemperatur först)


Skiva bananerna och täck kolan.
Vispa grädde och täck bananerna.
Riv chokladen över grädden.

Färdig att serveras.


Banoffee Pie (Banankolapaj)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar