Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
söndag 9 september 2012
Nötformar
30 st
Deg
4 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl Strösocker
200 g smör
1 ägg
Fyllning
100 g mjuk nougat
Kola
200 g blandade nötter
150 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl Ljust Muscovadoråsocker
1 dl Ljus Sirap
Blanda samman vetemjöl, strösocker, margarin och ägg, ingredienserna till degen,
gärna i matberedare. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen På 175°. Tryck ut degen i små aluminiumformar som ställs på en plåt.
Grädda nötformarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skär nougaten i lika många
bitar som du har formar. Lägg en bit i varje form direkt när du tagit ut plåten ur ugnen.
Lägg nötterna på en plåt och ställ in i ugnen så att de rostas. Gnugga bort så mycket
som möjligt av skalen.
Blanda samman matfett, grädde, socker och sirap i en kastrull och sjud tills det börjar
tjockna, ca 10 minuter. Tillsätt nötterna. Fördela blandningen i formarna.
Låt de formarna kallna innan de läggs i burkar med tättslutande lock - Om man nu inte äter upp dom på en gång
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar