Sockerkakan
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl vatten
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i mjöl och bakpulver och häll i smeten och tillsätt vatten.
Grädda i ca 35 minuter i 175 grader, längst ner i ugn.
Glasyr
100 gr smör
1,5 dl socker
1 äggula
2 msk vaniljsocker
Kokos
Sjud glasyrsmeten i ca 5 minuter, passa noga så att det inte bränns. Häll glasyren över den färdigakakan och strö kokos över.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar